تهیه این شیرینی سنتی یزد، کمی مشکل است. ولی مطمئناً اگر آنرا در منزل تهیه کنید از طعم آن بیشتر لذت خواهید برد.
برای تهیه باقلوا باید خمیری مشابه خمیر نان تهیه کنید که لواش باقلوا گفته می شود و یک مایه محتوی پودر پسته که در میان باقلوا قرار می گیرد و یک شربت که برای شیرین کردن ، روی آن داده می شود.
مواد لازم برای تهیه مایه داخل باقلوا
300 گرم
پودر پسته یا بادام
150 گرم
پودر قند
نصف قاشق غذا خوری
هل
طرزتهیه:
پودر بادام یا پسته را با پودر قند و هل خوب ، مخلوط کرده و آنرا نگه می داریم.
مواد لازم برای تهیه شربت باقلوا
نیم کیلو
شکر
دولیوان
آب
نصف لیوان
گلاب
طرز تهیه:
شکررا با آب مخلوط کرده روی آتش می گذاریم. زمانی که جوش آمد و کمی غلیظ شد، گلاب را اضافه می کنیم و پس از چند جوش ، دیگر شربت را از روی اجاق برداشته ، و از صافی رد می کنیم و نگاه می داریم تا در زمان لازم از آن استفاده کنیم.
مواد لازم برای تهیه لواش باقلوا
2عدد
زرده تخم مرغ
3قاشق سوپخوری
روغن مایع
نصف قاشق مرباخوری
بکینگ پودر
یک استکان
شیر
100گرم
کره
کمی
نمک
کمی
گلاب
به مقدار کافی
آرد سفید
طرز تهیه لواش باقلوا و طرز تهیه شیرینی:
بیکینگ پودر و نمک را در شیر حل کرده ، روغن و زرده های تخم مرغ را مخلوط کرده ، شیر را به آن می افزائیم وخوب مخلوط می کنیم. آرد را الک کرده و کم کم به مایع موجود اضافه می کنیم تا جایی که خمیرحاصله به دست نچسبد. خمیر را در کیسه نایلونی گذاشته و می گذاریم 1الی 2ساعت بماند. سپس ازخمیر گلوله ای به اندازه یک نارنگی برداشته ، به وسیله وردنه آنرا کاملاً نازک می کنیم. جعبه ای فلزی ( یا ظرفی که قابل استفاده درفرباشد ) را انتخاب کرده و خمیر را کف آن پهن می کنیم . لواش دوم را به همین ترتیب پهن کرده و روی لایه ی اول لواش قرارمی دهیم سپس مایع میان باقلوا که محتوی بادام یا پسته است را روی 2 لایه خمیر پهن می کنیم و با دست کاملاً فشارمی دهیم سپس با دست کمی گلاب را روی لایه های مواد می پاشیم. مجدداً یک لواش دیگر را باز کرده، با وردنه خوب نازک می کنیم و روی موادمان قرار می دهیم سپس کناره های اضافی خمیرهای لواش را با کارد جدا کرده و کل مواد را به صورت لوزی یا مربع برش می دهیم. کره را داغ کرده و روی شیرینی می ریزیم . پس ازآنکه کره کاملاً جذب شیرینی شد جعبه باقلوا را درقسمت پائینی فری که قبلا با حرارت 350 درجه بمدت 20 دقیقه گرم شده قرار می دهیم و سپس10 الی 15 دقیقه ، شیرینی را در پنجره بالایی قرار می دهیم تا روی باقلوا طلایی رنگ شود. پس از خارج کردن باقلوا از فر، شربت تهیه شده را کم کم روی آن می ریزیم تا کاملاً جذب شیرینی شود. و می گذاریم شیرینی سرد شود. اکنون باقلوای شما حاضر است . در صورت تمایل مجداً کمی شربت بتدریج روی باقلواها بریزید.
ا یده های خاله اوشین تحفه ها ی
بیش نیست از برای
عزیزانی كه رایحه وجودشان شمیم
روح و روان را نوازش میدهد ....
در ایده هایی که من ارائه میدم با مواد جایگزین به نحو احسن و با کمترین زمان و سریعترین و بی دردسر یا کم دردسرترین روش میتونین کار مورد نظرتون را انجام بدین....امیدورام براتون مثمر ثمر باشه...
برای بهتر دیدن تصاویر روی آنها کلیک کنین.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
صحبتها و نظرات دوستانه